30 november 2014

Ett inlägg om stickor

Lite om vilka stickor jag använder.


Rundstickor: Metall med mjuk kabel och rak stickspets. Äldre rundstickor har oftast en liten böj där stickan är fäst vid kabeln. Inte alltid så praktiskt. Men jag har flera såna gamla rundstickor och de får vara med och leka när alla nyare är upptagna.
Strumpstickor: Upp till stickor nr 2 mm: stålstickor. Stickor nr 2½ nästan alltid aluminiumstickor, har i trä för ev flygresor. Stickor nr 3-4: för det mesta trä, KnitPro, för att de inte är så tunga. Stickor nr 5 och större: trä eller oftare plast kust för tyngdens skull, fast de storlekarna använder jag ganska sällan numera.
Vanliga raka stickor: Ungefär samma material som tidigare. Jag använder de raka till provlappar. Då det är lättare att mäta om stickan är rak.
Mesta favoriterna: Tunna stålstickor av okänt märke, nr 1,75, med spiralmönster. Utmärkta till vantar i tunt garn.
Här är länk till Avmaskat, där man kan vinna stickset med utbytbara spetsar. Såna stickor har jag inte-ännu.


4 kommentarer:

Kerstin sa...

Intressant att höra rekommendationer av ett proffs. Håller med om det mesta men jag gillar inte stickor i trä. Det blir liksom inget flyt i min stickning då.

EvaL8 sa...

Kerstin: De enda trästickor jag använder är från Knitpro. På dom flyter stickningen bra. Andra trästickor är alldeles för sträva att ens tänka på.

Stick-kine sa...

Jag har också lagt bort mina trästickor. De korta strumstickorna i 3,5 går bra förstås. Annars är det knitpro spetsar i stål som jag helst använder, ibland dock även i trä. Testat i kolfiber (tror jag att det är) men där är spetsarna i stål och det finns en liten skarv som inte är så kul har jag upptäckt, garnet fastnar av och till där.

rjsolution sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.