30 december 2010

Snö

Visst är det vackert med en snöig gärdsgård? Jag har tagit en promenad i ett snöigt landskap. Alla landskap i Sverige har ju snö just nu.

Det tar nästan en kvart att sticka ett varv på Stjärnhopen, 400 maskor kräver tid! Kanske hinner jag till överkanten före nyår, kanske inte. Ha nu en bra nyårsafton!
GOTT NYTT ÅR!
önskar
jag er alla.

27 december 2010

Stjärnorna hopar sig

Julen har varit bra. Alla är nöjda med sina julklappar och det har varit god mat och umgänge med släkten. Sticktid har också infunnit sig. Här ligger kajan och hans vänner och gottar sig i en solstrimma under stjärn-sjalen.

Så här långt har jag stickat, det är ungefär halva sjalen. Nu är det långa varv, mer än 300 maskor, så fort går det inte. Den skiftar i blått även om det ser väldigt grått ut på bild. Man får trixa och fixa lite när man stickar med Kauni för att få färgerna att flyta ihop snyggt när en knut dyker upp eller när man byter nystan.

23 december 2010

GOD JUL

Än en gång måste jag tacka för alla vänliga, trevliga och uppmuntrande kommentarer från kända och okända. Flera har frågat om boken med stjärnor. Det är 7668 stjärnor med samma ytterform men olika innehåll. Boken finns att köpa bl a här.

GOD JUL
önskar jag och kajan.
To all of you
MERRY CHRISTMAS

22 december 2010

Stjärnorna gnistra och glimma

Midvinternattens köld är hård
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.
Jag stickar stjärnor på löpande band, sjalen Stjärnhop från Sticka. Bok med stjärnor från stickande vän, Tack så mycket. Nu ska jag ut i den bitande kylan, just nu är det -22°.

20 december 2010

Vinterland

Jag väntar besök i mitt julstök. Så nu får disken, tvätten och städningen en paus.

Lite stickat hinns med emellanåt. Ett par vantar med vinterlandskap passar väl bra nu när hela landet har snö.

På insidan av ena tummen finns årtal instickat.

Mönster finns här. Jag har stickat i Rauma gammelserie. Lite ändringar har jag gjort för att få rätt storlek.
Sticka har julledighetsstickning, en sjal med stjärnor, Sjärnhop. Jag tog fram en nästan färdig sjal som tas om hand lite extra, kanske börjar jag på en till. Det finns visst fler som har påbörjade saker.

14 december 2010

Kofta i Lima

Garnstudios nya garn Lima blev en kofta i vintage-stil. Mönstret på framstyckena finns i en gammal sticktidning från 1946. Där är bilden svart-vit men det står att koftan är stickad i grått,vitt och grågrönt. Lima finns i ganska dämpade nyanser och det avgjorde valet av färger.
Jag har gjort en grundbeskrivning på en 40-tals kofta. Den finns på Stickas medlemssidor om någon vill sticka en egen. Mönstret på framstyckena är inte med, men kan lätt stickas efter bilderna om så önskas.

Jag hade knappar hemma som matchade det grågröna garnet precis.

Igår hade Uppmaskan julklappsbyte, jag var tvungen att gå lite tidigare än vanligt och mitt paket hade inte kommit. Vi hade fyllt i önskemål om garn, färg och vad vi stickar. Alla som var med drog en lapp och fick på så vis en möjlighet att göra mottagaren nöjd med innehållet. Jag får mitt paket senare.

Vi överraskades också av en Lucia, med levande ljus i håret och en tomteflicka med julgran på huvudet. Jättekul att ni lussade för oss.

10 december 2010

Tomtar och troll

Eller troll som tomtar. Året runt står mina troll, gammeltrollen framme. Förr om åren bytte jag kläder då och då. Nu glömmer jag det som oftast och tomtekläderna är på hela tiden.

Härom dagen stöptes det ljus. Kolla här.

Om jag stickar och syr något just nu? Javisst, men som så många andra kan jag inte visa upp de blivande julklapparna här. Någon kanske skvallrar.

Stickar på en kofta, ljusgrå, i Lima. Enfärgat än så länge och därmed ganska tråkigt på bild. Vantar till höger och vänster (Vem vill bara ha en vante?) produceras också.

Detta är det första inlägget från min nya dator, det är en hel del nytt att lära när det är ett nyare operativsystem. Lite i taget får det bli.

Nu väntar Lucia och konsert. Ta det lungt och stressa inte.

3 december 2010

Lingonbarn

Ett litet lingonbarn får vara kvar hemma.


Dom övriga ska säljas på lördagens julmarknad.

Julig Uppsala-kula.

På andra sidan kulan finns slottet.

Det är en hel del som ska hinnas med före jul: Provsticka nytt garn, Lima från Garnstudio, baka saffransbullar (degen jäser just nu), en och annan julklapp ska göras klar och en massa annat smått och gott.