30 augusti 2012

Rune & Kurt


Jag har köpt garn, Rune och Kurt. KlappvänligtHos Sticka på landet finns mer att läsa om garnet och fåren som lånat ut sina namn. Vad det ska bli återstår att fundera på. Troligen vantar.

29 augusti 2012

Jag och min snigel


22 cm ärm! Motsvarar lite mer än en vante eftersom den är lite bredare. Om några dagar (10 cm till) ska jag sticka lite krus. Hinner knappt 1 cm i timmen. Sniglar är nog snabbare.

25 augusti 2012

Det går framåt


Nu har jag rivit upp och stickat om. Bytt åsikt om färg. Mörkt grått har blivit ljusgrått. Den senast randen finns där av en speciell orsak. Återkommer till det senare. Just nu övar jag bara räta maskor. Kanske kan snigelfarten öka lite. Hade en fin utsikt under möte med Sticka i Stockholm igår. Här finns en bild. Jag hade inte nån kamera med och min mobil tar inte så bra bilder. Körkonsert i domkyrkan med franska pojkar som bott hos oss några dagar. I morgon väntar Stadskogens dag (och regn).
Nu har jag lagt till en sökfunktion. Finns här till höger. Bra va?!

22 augusti 2012

Nerlagt och upplockat


I förrgår la jag ner garn och påbörjad ärm i lådan för tvåändsstickning. Tänkte att där skulle de få ligga länge. Tvåändsstickning var för till fället ett avslutat kapitel. Trodde jag. Flera upprepningar och mitt missnöje med hur det blev + den tid det tar gjorde att jag la ner ärmprojektet.

Nu har några personer skrivit i mejl till mig att de ser fram mot att följa hur mina ärmar fortskrider. En sån liten grej kan få igång snigelstickningen igen. Så nu har jag plockat fram lådan och repat upp lite. Böckerna med krus och kedjegångar är numera kvällslektyren. Som det ser ut nu blir det ärmar i alla fall. Hur de kommer att se ut är dock inte bestämt. Hinner säkert ändra åsikt tio gånger till. Så om några år eller så kanske det blir klart. Livet av tyg lär gå mycket fortare att sy.

19 augusti 2012

Stickagille dag 2&3


Hemma efter tre dagar med stickning och prat. Med hem en liten häst, en påbörjad ärm i tvåändsstickning. Undrar om ärmen nånsin blir klar? Sticka med två trådar är inte riktigt min passion. Lite trött och varm och med många nya intryck blir det mest skola framöver, förutom stickning så klart. Tack ni som ordnade och till er som var där: Vi ses nog igen nån gång.

17 augusti 2012

Stickagille dag 1


Skyfall och åska hindrade inte oss från att sticka vikingaflätor. Sittandes med mängder av plagg bakom ryggen stickade vi vridningar och flyttade maskor. Ett hörn med förkortade varv avslutade dagen. I morgon ska Elsebeth visa utställningen och vi ska försöka göra egna hörn mm.


Gamla hälsingetröjor av skiftande ursprung fick vi veta en hel del om. Håkan Liby visade och berättade om tröjorna. På bilden tre tröjor från Delsbo. Det blir nog till att sticka en till (det blir min fjärde) nu när jag har kollat in de här.

16 augusti 2012

Inköp


Jag behöver inte fler grundböcker om stickning. Hittade en bok på Lidl. Inplastad så det gick inte att se vad det stod i den. Pris: 70 kr för två. Troligen skulle man köpa en om stickning och en om sömnad. Jag tog två lika om stickning. Boken är riktigt bra. Många riktigt bra tips. Översatt från tyska. Köpte också ett kollegieblock (A5) med gullig framsida. Nu väntar en helg med stickning hela dagarna. Jag har packat ner det som behövs och lite till.

15 augusti 2012

Och nu blir det reklam


Än finns det platser kvar på Stickhöst i öst, Tor. Läs mer här. Vi kankse ses där.

I helgen stundar Stickagille i Alsta trädgårdar. Det blir säkert "stickigt" och kul. Vädret verkar bli bra också. Sol,stickning, skratt och sommaravslut.

12 augusti 2012

Ovanligt


Det är inte ofta ni får se någon bild på mig. Men här är en. Bilden är tagen av en stickvän för dagen tjusigt klädd i 1700-tals kläder. Marknad i Linnéträdgården. Trevlig dag med slöjdluktande burkar och påsar med hemligt innehåll.


Massor av invirkade måttband. I morgon väntar skolan igen efter sommarlovet. Brukar vara ganska lugnt i början. Eleverna börjar inte förrän en vecka senare. Nytt läsår, nya möjligheter.

8 augusti 2012

Gamla vantar


Fingervantar stickade för nästan 30 år sen. Stickades för att jag köpt korta strumpstickor nr 2 på loppis. Kanske dags att sticka igen? Sitter vid en gammal och långsam dator. Min lite nyare är hos datordoktorn, var visst en virusinfektion. Går över om ett par dagar. Så nu blir det mer sticktid utan dator.

5 augusti 2012

Fingrar lite mer


Ytterligare ett par fingervantar med roositud och en del andra detaljer. Ska ha kurs i höst. Läs mer här.


Veckan som kommer verkar bli kall och regnig. Då kanske det behövs vantar när man cyklar?

1 augusti 2012

Månadens bok augusti 2012


Just nu stickar jag vantar med estniska förtecken. Då måste månadens bok bli Folk Knitting in Estonia av Nancy Bush. Här finns historik om Estland och estnisk stickning. Många speciella tekniker som används på strumpor och vantar beskrivs. Flera olika uppläggningar. Olika dekorativa detaljer t ex roositud som på min svart-vita vante. En måstebok om man vill sticka vantar och prova något vackert, traditonellt och estniskt.