29 november 2012

Angoratips


Om du bor i närheten av Uppsala kan du klämma på garn i helgen. Sjönäs Angora är på besök i Börje idrottsgård. Läs mer här. Nu har det kommit snö. Får väl se hur länge den ligger kvar.

27 november 2012

Det snöar på min hatt


Vilken dag som helst kommer snön (idag har det regnat). Så jag fuskade lite med bilden på min nya mössa.

25 november 2012

Man lär så länge man lever

Jag har hittat hur man kan göra collage och fina bilder. Hur kul som helst. Hur ska jag nu hinna sticka? Mönster till vanten finns på Ravelry.

22 november 2012

Löt Änglavingar


Bilden får tala för sig själv.

20 november 2012

Helg med många plustecken


Helgen gick i stickningens tecken. På Syninge kursgård träffades ett gäng trevliga stickare. Jag hade fått förmånen att visa, instruera och inspirera duktiga stickare under två dagar. Även som kursledare får man nya idéer och vill genast sätta igång med nya projekt.


Stickade nästan klart ärmarna till Löt Änglavingar. Ännu återstår lite montering, koftan har många kanter som ska fixas till. Muddar från boken Warme handen blev klara. Estnisk stickning är så inspirerande. Många fina detaljer att använda på vantar och annat. Ett stort tack till Garngalleriet som ordnade så en grå novemberhelg blev ljus och fantastisk. Till er som var med: Jättekul att träffas!

 
När jag kom hem fanns boken på bilden. Mera vantar, mera estniskt. Fick hjälp att beställa boken av en vän som kan estniska. Tack så mycket för hjälpen! 

8 november 2012

Dags att klippa


Löt Änglavingar är på god väg. Bålen är färdigstickad. På dagens kurs, Sticka och våga klippa, ska deltagarna lära sig hur man gör för att det inte ska repas upp mm.


Halsringningen är markerad med en påpressad bit mellanlägg. En raksöm är sydd och sen klipps det innanför sömmen. Mitt fram har jag virkat längs framkanterna men det syns inte på bilden. Ärmhålen ska också klippas upp, det får bli när jag vet hur vid ärmen är. Den har bara kommit halvvägs än.

4 november 2012

Julen närmar sig


Jag har startat en till blogg, Jul med Tålamodspåsen. Vad som kommer att hamna på den sidan återstår att se. Planer finns på en adventsstickning med en ledtråd då och då. Mer får ni läsa där.

1 november 2012

Månadens bok, november 2012


Massor av mönster. Många nya jag aldrig har sett. Boken är indelad i kapitel med olika teman: flätor, spets, korsade maskor mm. Längst bak finns en flik med förklaringar att vika ut.


Några fel finns: Två bilder med resår 2 r, 2 a har bytt plats. Fairisle mönster har blivit Färöstickning. Fast bokstäver och siffror i hålmönster behöver jag inte.