30 juni 2013

Tråden går vidare


 Nu är det en instickad tråd där avmaskningarna för ärmhålet börjar.

29 juni 2013

Mera trådar


Trådarna mitt på är instickade för att det ska vara lättare att mäta rätt längd. I sidan är det ökningarna. Jag stickar nästan allt på rundstickor, fram och tillbaka eller runt. Men ibland måste gamla hederliga raka stickor komma till användning. Det är mycket lättare om maskorna stickas över på de raka stickorna när bredden ska mätas. Och mäta måste man när ingen beskrivning finns.

28 juni 2013

Varvkoll


Jag stickar svart slätstickning. För att kunna se var jag har ökat stickar jag med en bit sytråd några maskor varje gång jag ökar. Lätt att räkna varven innan nästa ökning. Tråden är bara att dra ur när det är klart. Dessutom är det lätt att se hur många ökningar som är gjorda.


Tillsammans med måttbandet är min treetexskiva en ovärderlig vän när det ska mätas. För mäta är viktigt när man inte har en beskrivning att följa.

21 juni 2013

Blommig midsommar


Det går åt många blommor till majstången.

 
 
Glad Midsommar till er alla!


16 juni 2013

Bara bra


Nu har jag stickat om. Storleken blir bra och allt är under kontroll. Blommorna fick en bättre mönsterpassning den här gången, så inget ont som inte har något gott med sig. WWKIPD intogs i sol och trevligt sällskap. Här finns lite mer om hur det var.

13 juni 2013

WWKIPD-Världstickardag


På lördag stickar jag utanför resecentrum i Uppsala, från kl 13. Disktrasa stickad med liksidiga flätor. Mönster finns gratis om man mailar Garngalleriet. Garn:Paris.

Tack för alla kommentarer. Jag fortsätter här och vet att ni läser och gillar utan att det syns.

Det finns många liv: bloggliv, stickliv, familjeliv, facebookliv, arbetsliv och nu även sommarliv (lov).

12 juni 2013

Kommentarer


På senare tid har jag märkt en minskning av kommentarer. Visst är det flera som skriver, ETT STORT TACK för alla vänliga ord. Jag tror att facebook har tagit över en del. Lättare att snabbt skriva en kommentar eller klicka ett gilla. Men på fb försvinner inlägget fort ner i flödet av nya inlägg och att hitta det igen är inte helt enkelt, om man nu vill det. För min egen del så fortsätter jag att skriva här och hoppas att ni som läser gillar även om ni inte skriver något. Bilden ovan exempel på knappar. Collage gjort för Knäppt stickcafé online på fb igår. Den gruppen är den direkta orsaken till att jag gick med i fb. Så även jag hänger där....


....och här! Ha en bra dag!
 
Tillägg: Jag kan se på statistken att många är här och kikar. Mina tankar var mest att fb tar över stor del av mångas aktiviteter på sociala medier. Allt ska gå så snabbt (och enkelt). 


11 juni 2013

För stor-för liten-lagom


Första försöket med bålen blev för stort. Omstart med färre maskor och mindre stickor. Efter kontrollmätning (måttbandet är stickarens bästa vän) är den för liten. Nu har jag rivit upp alltihopa, 17 cm, för valet var att riva upp tre dagars stickning eller minska 20 kg i vikt (jag har aldrig varit storlek small i vuxen ålder). Sticka om går nog fortare än att minska vikten. Vad som är lagom är däremot ärmen. Den blev perfekt.

7 juni 2013

Nystartat


Nu är koftan igång efter några omstarter. Invikt fållkant blev inte bra, provade med lite olika stickstorlek men blev inte nöjd. I beskrivningen finns också varianten med rätstickad kant (bilden) men den gillade jag inte heller. Nu är det en I-snodd med upplockade maskor. Nu är det bara runt, runt resten av ärmen.

4 juni 2013

Strik a la carte II


Marianne Isager designar mycket snyggt. Nu är garn införskaffat för att sticka en kofta från hennes senaste bok, Strik a la carte II. Tur att jag har stickvänner som hjälper till att skaffa det som är lite krångligare att få tag i. Boken är inköpt i Danmark hos Marianne Isager av en god vän och garn från Garngalleriet.