23 juli 2010

Varm i värmen

En vecka vid kusten i värmen resulterade i en färdig sjal. Lite för varm att använda varma dagar. Brunbränt gräs, sol och värme. Det har varit ovanligt myggfritt och ljumma kvällar men idag var det bara 10 grader när morgonpromenaden för att hämta tidningen skulle företas. Skönt med en sval dag om än lite onödigt kall. Ikväll hade sjalen gjort nytta.

14 juli 2010

Syskonkärlek

Jag har börjat på en Henrik VIII från Tudor Roses. Han var bror till Mary Tudor. Lite garn från Yll&Tyll och lite mer från Orsa. Släkten är värst, Henrik var ingen trevlig typ men tröjan är desto trevligare. Ha det gott i värmen.

12 juli 2010

Björn, blommor och himmelriket.

I Orsa björnpark hade djuren ganska behagligt när vi var där. Mulet och inte så varmt. Tigrar, björnar och isbjörnar orkade visa sig för alla besökare.

Himmelriket finns i Orsa centrum. Stackmora vävstuga med härliga shetlandsgarner. Familjen åt pizza medan jag nystade garn så svetten rann. Vad det blir kommer senare.

Jag har stickat en Annis. Mjukt garn, Malabrigo sock. När den nästan var klar och det fanns mycket garn kvar beslutade jag mig för att riva upp den ganska lilla sjalen och sticka en ny lite större. Vilket mönster det blir vet jag inte just nu.

I lördags besökte vi Komidsommarfesten i Dala-Floda. Varmt och trevligt. Vackra broderade blommor fanns på Hemslöjden.

Här har jag börjat på en tröja. Ikväll var vi nio tappra på stickcafé i värmen som nu är lite för många grader.....Vad man än gör så rinner svetten så då kan man lika gärna sticka i ull.

4 juli 2010

Sommarvärme

En blommig sommarklänning till mamman.
En prickig 50-talsinspirerad till dottern.
En sjal till vintern eller svala sommarkvällar. Sjalen är en repris. Just nu är det allt annat än svalt. Något måste man ju ändå göra. Så stickat blir det trots värme och sol. Min nordiskt ljusa hy vill inte ha så mycket sol. Så om jag är ute blir det korta stunder eller skugga.

1 juli 2010

En ros i gröngräset

Vad gömmer sig bakom nyponrosen?

..... jo....

En färdig kofta.
Alla trådar är fästa.
Nu väntar nya projekt.
Men först ska några klänningar sys klart.