31 oktober 2011

Enärmad


Ännu återstår att sticka en ärm och sy i den. Jag har ändrat det mesta på denna kofta: blixtlås i stället för knappar och annat garn. Halsringningen är rund i stället för fyrkantig. Visserligen är det lättera att sticka en fyrkantig hals men den är svårare att ha till plagget som bärs under koftan. I boken syns inget plagg i halsen men jag tänker ha något under annars sticks koftan för mycket. Isydd ärm, rak ärm blir bylsigare under ett ytterplagg.

Snart är det syfestival och då väntar olika sorters shopping, garnshop och workshop. Förbereder och planerar inför detta några dagar. Tur att det är lite mindre arbete den här veckan.

26 oktober 2011

Mössa


Jag har stickat Borntoknits nya mössa, Victoria. Nu kom det lila garnet med, mest i kanten men också lite på slutet. Trots det snirkliga mönstret var mössan lätt att sticka, inte så långa hopp. Jag stickade kanten lite annorlunda än på mönstret. Vill du sticka den själv finns mönster hos Litet Nystan och Yll&Tyll.

21 oktober 2011

Ur led är tiden


Idag fanns denna stora smulgubbe (en blandning av smultron och jordgubbe) på vår balkong. Detta trots nattfrost och sen höst. Den smakade inte så mycket. Tomaterna har varit övertäckta och kan ätas ett tag till men jag tror inte det blir fler "gubbar".

13 oktober 2011

Inte alltid som det är tänkt


Storleken är bra. Mönstret är bra. Garnerna är bra - var för sig men blev inte så bra uppstickade. Såg bra ut som nystan. Bottenfärgen är blågrön Lanett och mönsterfärgen är ett sockgarn, Hot Socks Spectra. Problemet är att sockgarnet innehåller en lila nyans som matchar perfekt till min nya kappa som jag sydde förra veckan ( bild kommer en annan gång) men det lila kom aldrig med på mössan. Den färgen börjar komma nu när det är klart. Så jag får väl sticka en mössa till. Då blir det nog ett annat mönster. Den här mössan heter Uppländsk Fågelkrans från KajsaSticks.

9 oktober 2011

Randigt


Karin Kahnlunds nya bok Svenska mönster skymtar under stickningen. Eftersom spelsaugarnet som koftan i boken stickas av inte finns där jag bor stickar jag i Rauma Finull. Det blir ganska fast stickat på stickor 2½. Det var längesen jag stickade något randigt. Kul.
Igår i Stockholm skulle jag besöka Wincentgarner nära Odenplan. Där var det stickcafé så jag slapp gå runt på stan och bara titta innan kvällens avslutande träff med goda vänner. Ivar var där och visade spetsstickade sjalar. Titta mer här vad han stickar.

3 oktober 2011

Sluttrasslat


Igår var det full fart hela dagen. Jag hann inte titta så mycket själv men bredvid mig visade entill hur man stickar snoddar. Väl hemma  stickade jag in sladdarna till mobilens hörlurar. Nu blir det mycket lättare att ta fram dom utan trassel. Tidigare har de smala svarta sladdarna liksom klibbat ihop med varann och innan jag har kunnat sätt i dom i mobilen har jag hunnit bli irriterad över den som konstruerat klibbande sladdar. Det finns sladdlösa alternativ (tror jag) men det är roligare med lite färg.

2 oktober 2011

Lövrosor i år också


Nu finns det löv att göra rosor av. Bara en kort period under hösten går det att få vackra rosor av lönnlöv. I år har det tagit lång tid, på grund av värmen, innan löven fått vackra färger. Än går det att göra blommor en tid. Sen blir det att göra något annat, sticka går ju alltid bra.