29 juni 2011

Hjärtklappning


Ibland kan man inte visa allt man gör. Jag har haft förmånen att få teststicka sjalen "Heart beat". Mönster finns på Ravelry och pengarna går till cancerfonden. Mer kan du läsa här och här.Sjalen ser blå ut men är grön. Det är alltid så svårt att ta bilder på sjalar men med en gärdsgård blev det lite lättare.

Fortsättning


Kofta i shetlandsgarn, påbörjad för ett och ett halvt år sedan har fått komma fram ur sin dvala. Ska försöka bli klar med den nu i sommar. En del färger togs till andra projekt men är nu nyinskaffade så det går att fortsätta.


Häromdagen besökte vi Adelborgmuseet. Där finns det i sommar tavlor av Ottilia Adelborg. På flera av tavlorna syns stickande kullor i Gagnefsdräkt. Läs mer här.

26 juni 2011

Midsommarhelgen snart slut

 Ett par sockor är färdiga. Nummer ett påbörjades i höstas. Se här hur man stickar mönster runt på bara en sida av sockan.


Det var lite kyligt på midsommarafton så sonen fick låna mina halvvantar när han höll i blomsterhjärtat till majstången.

23 juni 2011

Färdiga fåglar

Hade tänkt gå ut och ta en bild men regnet öser ner så det blev en lite tråkigare platt bild. Kanske har det regnat klart till i morgon, kanske inte. Ha det så bra i helgen vare sig det regnar eller inte.

22 juni 2011

Fåglar

 
Nu är det tre fåglar på min slipover. Det blev en färg på varje fågelrapport, inte planerat men man vet aldrig riktigt hur det blir med flerfärgade garner. Ärmkanterna får vänta lite, rundstickan sitter i ett annat projekt som ska avslutas först. Kommande midsommarhelg verkar bli kylig så det blir till att plocka fram en yllekofta. Tur att jag har några såna. Tillägg: Mönstret är till en barntröja, jag tog största storlekens maskantal och la till 48 m. Ärmhål och halsminskningar är gjorda efter mycket mätande på bredden och längden. Fler bilder finns på Ravelry.

20 juni 2011

Fågel


Det var evigheter sedan jag stickade en väst eller slipover. Det är nog inte modernt? För att råda bot på den bristen har jag börjat på en slipover. Mönstret finns här och är från början en barntröja. Med lite fler maskor funkar det utmärkt att använda till ett vuxenplagg. Svart mönster på en botten som skiftar i grått-vitt-rosa. Det är alltid lite knepigt att få färgövergångarna bra vid byte av nystan när man stickar med garn som långsamt byter färg. Men det ska nog gå bra, hoppas att garnet räcker. Tack för alla kommentarer om mina broderade halvvantar.

16 juni 2011

Nu blommar det


Månadens mönster var utgångspunkten till ett par halvvantar. Efter spetskanten stickades en fläta med aviga maskor snodda åt olika håll. Garnet är 2-tr ullgarn av olika fabrikat. Den första vanten stickades för några veckor sedan. Jag var glad att jag hade satt fast en etikett med hur jag hade gjort. Det var skönt att slippa leta var det var noterat hur jag hade gjort. Läs mer här.
.

Broderierna är sydda på fri hand. Vantarna är broderade parallellt och utan någon skiss eller förlaga. Bloggen Mina stygn är inspirationen till broderiet med knutar. Nu ska jag planera lite sommarstickat. Har flera idéer som jag vill testa.

12 juni 2011

Sjutton också


Det var många knappar att sy i. För att få lika många maskor mellan knapphålen blev det 17 st. Koftan blev inte klar till skolavslutningen men det var i alla fall alldeles för varmt att ha något ytterplagg. Idag är det lite behagligare ute.

WWKIP, världsstickningsdagen var i varmaste laget. Ingen bild finns men vi var sju tappra i värmen utanför resecentrum. Vi orkade inte hålla på så länge men det var trevligt en liten stund.

9 juni 2011

Vinn lila paket

Här kan du vinna ett hemligt lila paket. Det är bara att hoppas på tur.

6 juni 2011

Massproduktion

Jag virkar figurer i massor. De ska bli presenter. Figuren finns som mönster hos Yll&Tyll.

5 juni 2011

Roligt går fort

Vissa stickningar går fort. Om det beror på garn (Rauma Finull), stickor (2½ och 3), tid (lång helg) eller den som stickar låter jag vara osagt. Hur som helst återstår att sticka en ärm och ett framstycke. Roliga stickningar går fort. Under tiden jag arbetar på denna kofta funderar jag på nya (och gamla) projekt. Visst är det kul att starta nytt men också trevligt att bli klar. Kanske hinner jag till skolavslutningen, kanske inte.

4 juni 2011

Kolla här: Stickning i TV!

Tittade alldeles nyss på TV, Norsk attraktion. Programmet handlar om mindre kända norska sevärdheter. Dagens program började med ett inslag om Selbuvotter! Jättekul! Jag fick hela familjen att titta på inslaget! Här kan ni se det (på norska) om ni inte vill titta på reprisen kl 04.00 natten mot onsdag (med svensk text). Kolla in hur de håller garnet. Jag hade ingen bild på en Selbuvante så min egen variant får duga. Tipset kom härifrån.

2 juni 2011

Uppe med göken

På Kristi Himmelfärdsdag är en del på gökotta. Visserligen är det tidigt på morgonen men det blir ingen fågelskådning för mig. Ser man någonsin en gök? Förra helgen var det kalas och jubilaren fick ett gökur, en liten kycklinglik fågel som tittade ut varje hel och halvtimme. Koko!

Stickat de senaste dagarna: rosa resår och lite spets. Det tog lååång tid att sticka lååång resår, men som belöning när resåren är klar får man minska maskantalet och byta till större stickor.