29 maj 2015

Kantmaskor

Här är ett sätt att få en snygg kant i rätstickning. Sticka till 2 m återstår. Lyft en maska med garnet framför arbetet. Sticka sista maskan avig. Vänd. Lyft första maskan som den skulle stickas rät. Sticka nästa maska rät och resterande maskor som hör till kanten.

23 maj 2015

Mer från utställningen

En kofta till har jag stickat. Den här är stickad med inspiration av mitt eget mönster från början av 80-talet som finns i Hemslöjdsamlingen.

22 maj 2015

Slöjd är livet

Idag har utställningen Slöjd är livet öppnat på Upplandsmuseet. Hemslöjdsförbundet i Uppsala län fyller 100 år. Här är en kofta som finns med. Jag har stickat med inspiration från ett vantmönster som finns i Hemslöjdssamlingen, Upplandsmuseet.

19 maj 2015

Helg i stickningens tecken

Stickning från morgon till kväll med andra sticknördar. Inte blev det många bilder tagna. Jag stickade mest enfärgat blått hela tiden. Åke var förstås med och visade sin nya kollektion. 

9 maj 2015

8 maj 2015

Idag har Åke namnsdag

Åke, Åkej och Rita har fått nya koftor. Nu firar de Åkes namnsdag. Mums med en jordgubbsmunk!

2 maj 2015

Jag har inte gått i ide

Hej allihopa! Jag arbetar, lever och stickar precis som vanligt även om det inte synts här så mycket på senaste tiden. Det kommer bilder på grejer jag stickat på under vårvintern om ett litet tag. Allt kan inte visas ännu då föremålen ska vara med på utställning när Uppsala Läns Hemslöjdsförbund firar 100 år. En liten kofta som ska till Gambia får bli bild denna gång.