30 december 2011

NyttGott Nytt År


önskar jag er alla


Firar det kommande året med en ny stickning. Det blir en kofta i Rauma Finull. Röd-Rosa.

27 december 2011

Skrynklig hög


Stickas mysteriestickning är än så länge en grön, glittrig och skrynklig skapelse. Visar inte mer så ni som inte har stickat t o m ledtråd 2 får möjlighet att själva se hur det blir. Tack för alla snälla ord om mitt löv. Men var är vintern? Varmt och ingen snö.

23 december 2011

JulhälsningGod Jul
önskar
jag er alla.


22 december 2011

Löv, löv, löv


Nu är mitt löv färdigt. Minst en månad innan det behöver vara klart. Skönt att vara klar med någonting i dessa tider. Det återstår att fixa lite annat innan jul.


Självklart blev det ett stickat löv. Några extra blad för att dölja en lite tråkig söm. Framsidan på lövet är lite annorlunda. Återkommer till det vid ett senare tillfälle.

19 december 2011

Brodera mera


Ibland går det att ta bilder där färgen blir rätt. Min lila kappa har fått en ny slejf i ryggen. Dekorerad med blommor och blad. Tanken fanns redan från början att göra ett broderi på kappan men när den syddes tidigare i höstas fanns inte tid (och lust). Nu är det ialla fall gjort. Det tar ganska många timmar att brodera. Speciellt knutar tar tid att sy. En hel massa knutar i fula färger sprättade jag bort. Att sprätta knutar är knepigt, man får helt enkelt klippa bort dem. Ännu återstår några dagar att jobba innan det bli jullov. Ta det lugnt  och stressa inte.

18 december 2011

Mera Brynäs och vinterlöv


När jag levererade ett par sockor fick jag genast beställning på ett par till. Så här blev Brynässockor nr två.


Nästa år fyller Hemslöjderns riksförbund 100 år. Runt om i landet görs det löv. Det ska bli 2000 löv till träd som ska finnas på en utställning på Liljevalchs i Stockholm. Nu har jag stickat (vad annars) en lång remsa som täcker träkanten på det utsågade lövet. Jag tror lövet ska vara vänt åt andra hållet. Medan jag väntar på att få veta säkert lövets riktning får innehållet fixas senare (det är på god väg). Det tog sin lilla tid men det mesta är stickat på bussresor runtom i stan.

Trots blötsnö ser det lite mer jullikt ut ute. Får se om den är kvar till jul eller om det kommer mera.

4 december 2011

Reklamvantar


I januari ska jag leda en vantkurs. Då gäller det att förbereda sig. Så jag stickar vantar av alla de sorter för att kunna visa för deltagarna. Hos Garngalleriet kan du läsa mer om kursen.  Kanske något att önska sig i julklapp?
Igår bakade jag lussekatter och idag väntar julmarknad här. Jag har plockat ihop lite smått och gott från skåp och lådor. Förra året kom inte så många, hoppas det blir fler som tar sig tid att besöka oss i år.
I stället för regn kan det väl komma lite snö så julkänslan kommer. Jag har varit i Stockholm och skaffat nya, lila, vinterkängor som nu väntar på lite kyla och snö. Klappade inte så mycket garn i huvudstaden. Allt för mycket folk på gator och torg för min smak. Och så har vi ju en bra butik i stan och så finns det bra nätbutiker och i nödfall kan det finnas vänner runt om i världen som kan hjälpa till med införskaffandet av nödvändiga, stickrelaterade produkter. 

2 december 2011

Nytt vantmönster


Snart finns mönstret på vantarna hos Yll&Tyll. Måste bara fixa lite med det datorrelaterade, inte min starkaste sida. Vantarna är stickade i Rauma Finull. Hur många par vantar kan man ha? Massor!
Vantar har ju en tendens att tappas bort. Åtminstone den ena.

1 december 2011

1 december


Vantar med fåglar, design KajsaSticks. Materialpaket finns att köpa på Upplandsmuseet (tur att man bor nära). Julen närmar sig även om vädret vill få en att tro något annat. En och annan julklapp ska fixas. Här har Yll&Tyll gjort ett vintervackert skyltfönster med julkulor, snögubbar och tomtar. Jag har stickat några kulor och figurerna gjorde jag för flera år sedan. Sticka! har en mysteriestickning på gång, kanske något att pyssla med framöver.