31 januari 2015

Med koftan på

Bilden får tala för sig själv. Inte alltid en bild på mig här. 

30 januari 2015

Fingrar lite

Nya fingervantar på gång. Annars stickar jag mest på sånt jag inte kan visa just nu.

20 januari 2015

19 januari 2015

Mest en hög

Snart kommer bild på den färdiga koftan. Här är den mest en hög. Det tar några dagar innan den har torkat.

9 januari 2015

Bålen är klar

Många maskor och många timmar. Nu år bålen klar till min kofta. Ärmhålen är uppklippta och nu pågår ärmstickning. Tunt garn och stickor 2,5.


7 januari 2015

Kurser

Jag har anmält mig till några kurser. Förra gången jag skulle gå kurs och göra bollkudde blev jag sjuk. Hoppas att det går bra nu och att tillräckligt många vill vara med. Här kan du läsa om flera olika kurser att längta till.

3 januari 2015

Som alla andra wip

Så är i början på året är det flera som kollar vilka projekt som är på gång, vilka som ska rivas upp eller hur de nu ska behandlas. Jag gör en liten lista utifrån vad som finns som wip på Ravelry.

Lady Mary: Påbörjad förra julen. Borde kunna stickas klar, men inte just nu.

Vine&Clover: Alltför slimmad passform för att den ska blir klar nu. Får vänta.

Red&Pink: Kofta i Rauma Finull. Den översta biten i mosstickning är för vid men kan kanske rivas upp och fixas till. Ärmar fattas.

Stella sjal: Kan få ligga tills jag har bestämt om den ska få bli klar eller en stor provlapp till nån klipp-i-stickat kurs.

Norsk kofta: Den har jag stickat på idag!

Inga påbörjade sockor eller mössor finns. En sjal i 1-tr ullgarn kanske får se lite dagsljus. En och annan ensam vante kanske får sällskap av den andra.

Sen finns det en hel del påbörjat som av olika anledningar inte kan visa upp sig. En hel del koftärmar är färdiga och väntar på resten. Jag gillar verkligen att sticka ärmar!

Så väldigt mycket som är påbörjat är det inte (väl?). Värre är det med alla otaliga idéer som pockar på uppmärksamhet och allt garn som borde bli något. Men det är en helt annan fråga.

Mera klipp

Två sätt till att sticka sina klippmaskor, 2 a, 2 r, 2 a.

2 januari 2015

Klipp, klipp, klipp

Då och då kommer frågan hur många och hur man ska sticka sina klippmaskor. På den här provlappen är det 6 klippmaskor hela vägen.
De två längst ner är stickade som det görs i en traditionell steek på Shetland. Jag stickar randigt, tycker det är lättast att se var jag ska klippa. Den typen av steek går att klippa utan att man virkar eller syr först om det är minst 8 maskor.
De två översta klippmaskorna har jag stickat med tanke på att sy på symaskin. Jag brukar bara ha 4 extra maskor, men här är det 6. Den som är helt enfärgad, med ljusblått mönster, har mönsterfärgen snodd runt bottenfärgen på alla varv i mitten. När det snos mellan samma maskor blir det enklare att se var man ska sy. Det är mitt favoritsätt när jag syr på maskin. Det översta är stickat med dubbelt garn och aviga maskor. Det blir lite för tjockt tycker jag men tydligt var man ska plocka upp till framkant eller var den ska sys fast. Det finns ännu fler varianter. Det gäller att hitta de man gillar.Kalendervantar

Här är mina vantar från min kalenderstickning under december. Hur de stickas finns på min julblogg, Jul med Tålamodspåsen.

1 januari 2015