31 augusti 2013

Färgsvamp


Nästa helg, 7-8 september, är det svampdagar på Skansen. Då kommer mina svampar, och jag, att var där som exempel på vad man göra av garnet som färgas. Färghäxan kommer att visa hur man färgar och berättar om olika svampar.

30 augusti 2013

Bamsen


Bamsen från Setesdal. Mönster i boken Strikk fra Setesdal av Arne & Carlos. Stickad bara för att det var kul. Fast på slutet var det inte så kul att sticka nosen med hela nallen stoppad och i vägen.

27 augusti 2013

Bjärbomönster


Idag öppnar utställningen med Bjärbomönster. Min kofta kommer att vandra runt i Halland ett tag framöver. Se här.

24 augusti 2013

Maud, the cardigan


Vissa garner och mönster är bara så fantastiska. Garnet till koftan Maud är mjukt, fylligt, lagom tjockt och har helt underbara färger. Tillsammans med mönstret och fairisle blir det så fint. så fint.

22 augusti 2013

Lördag och söndag


 

På lördag är det slöjdmarknad och slöjdklubb (13-15) utanför Upplandsmuseet kl 12 -17. Utställningen c/o Hemslöjden visas och slöjdare finns på plats. Jag har rensat lite bland mina stickböcker. Här är några som ska säljas. På söndag är det Stadsskogens dag med mera slöjd.

18 augusti 2013

Söndag


Så här kul var det i Linnéträdgården på årets 1700-talsmarknad.

14 augusti 2013

Kurser i höst


I höst blir det kurser i broderi och stickat. Läs mer här.


13 augusti 2013

En vantfluga


Fingervantar i estnisk tradition. Mönster och färger från Muhu. Tillägg: Det finns inget mönster.

7 augusti 2013

Columbus


En riktig tigerkatt ska ut och resa. Så klart heter han Columbus. Nya upptäcktsfärder väntar. Fast den här katten har ett friskt hjärta och är en yngre kusin till Hjärtekatterna.

5 augusti 2013

Fika i Jämtland


 
 
Hemma efter Stickstämma i Jämtland. Dagarna kan sammanfattas i några ord: Fika, fantastiskt, fint och finurligt. Mellan fikapauserna fick hann vi med lite olika kurser. För min del var det: Sticka vantar från Muhu, Estland med Nancy Bush, Yllebroderi med Karin Blomqvist och Jämtlandssöm med Yvonne Edström.

Jämtlandssöm sys med massor av langettstygn i olika former.


Vantar från Muhu. Mina vantar har 66 maskor runt. Gamla vantar med mönster i samma tradition hade ca 200 maskor runt! Tack till alla som var där. Det var fantastiska dagar med stickning, broderi, trevliga deltagare, föredrag, vackert väder, trevligt ressällskap och FIKA. Thanks to all of you. Have a nice fika!