28 februari 2009

Mera KatherineMin onda rygg är bättre men inte bra, det hugger till ibland. Jag har trots det kunnat jobba i veckan. Det går framåt med koftan och lite bakåt. Igår kväll hade jag tappat en maska, nej TVÅ, så jag fick riva upp och sticka om. Lätt att riva upp men svårt att få maskorna rätt tillbaka på stickan.Jag har börja på min vintagejumper. Garnet, Blend bamboo, är jättemjukt. Här kan du se mera vintage.

27 februari 2009

Mera påsar

Några pås-bilder till pås-eende


Den svarta och linfärgade påsen med pärlor virkas av Garnstudios lingarn. Garnet fick jag i mitt Mixa&matcha byte 3. Jag har inte bestämt hur påsen ska se ut upptill.Den här påsen gjorde jag på jullovet. Den är virkad och tvåändsstickad med kattun och "toppor".26 februari 2009

Påsar (te-)Tepåsar och garn från byteskompis i Skåne. Chokladen är redan uppäten. Tack så mycket. I Skåne kommer våren tidigare än här i Uppsala. Förra året hade vi dock ingen vinter och jag plockade Tussilago den 25 februari, bild på dessa blommor. Jag har aldrig plockat Tussilago i februari någonsin och i år är det snö och kallt.


23 februari 2009

Gubbar i snöNu har jag varit ute för första gången på nästan en vecka. Buss till affären och hem igen. Detta för att se om jag klarar att åka buss och att gå i snön som kom i helgen. Det gick bra, visst känns det lite i ryggen men jag har ännu inte bestämt mig om jag klarar av att jobba i morgon. Det får morgondagen utvisa. Ingen i familjen gjorde någon snögubbe i helgen trots att det var kramsnö så därför blir det några virkade snögubbar i stället. Beskrivningen finns på Yll&Tylls hemsida om man är medlem. Alla kan bli medlemmar gratis.

21 februari 2009

Färg och Tack


Läste i dagens tidning att det blir mycket färg på våren och sommarens kläder. Det gillar jag. Jag har fått färgpåsar från min Mixa&Matcha kompis, Handgjort. Så nu ska jag också färga garn med Kool-Aid. Garn att färga fanns också med. Stickmarkörer och en trådskärare, svart lingarn och blåmelerat Sarek. Tack så mycket. Jag ska fundera på vad det kan bli medan jag sitter och vilar min onda rygg, som tyvärr inte är så mycket bättre än tidigare.

20 februari 2009

Lite bättre


Ryggen är lite bättre men inte bra. Sitter och stickar för att med jämna mellanrum ta mig upp och gå omkring. Det sägs att det är bra att röra på sig. Koftan går framåt. Nu har jag kommit igång med bakstycket efter att ha gjort klart en ärm.

Jag har också fått mössor från Britt. Tack så mycket. Rosetten ska bli snyggare när jag blir piggare.

18 februari 2009

Trassel med Katherine och ryggen


Det blir många trådar att fästa, jag brukar fästa lite undan för undan. Tyvärr har jag fått ryggskott, det kom verkligen som ett skott. Jag brukar inte ha ont ofta, det har bara hänt några gånger tidigare. Om det blir något mer stickat på ett tag får vi väl se. Hoppas att mina värktabletter gör någon nytta.

16 februari 2009

Snyggare vridningarDet går långsamt framåt med Katherine Howard. Nu blir vridningarna snyggare. Många trådar att fästa blir det, men om man gör det lite undan för undan så blir det inte så jobbigt. Ärmen blir lite smal men det går nog att sträcka lite vid blockningen.

Harvestkoftan trodde jag skulle bli för stor men det ordnar sig nog också. Ärmen är precis som jag vill ha den. Att sticka ärmarna runt är bra när man vill kolla storleken under arbetes gång.

13 februari 2009

Ny bok


Efter lite om och men har den nu kommit, Knitted lace of Estonia. Jag har förstått att fler har haft problem att få tag i boken från Adlibris. Först var den inte utkommen, sen var den slut osv. Men nu är den här. Jag har stickat tre estniska sjalar tidigare men dom har jag gett bort. Sjalar är ganska trevligt att sticka men när ska jag använda dom? Ute när det är kallt-OK, men annars? Att cykla (postens paket hämtas en bit bort) när det är påfruset, isigt och knaggligt var inte kul däremot kan jag se fram mot en veckas sportlov.

12 februari 2009

Utmaning

Jag har fått en utmaning av Mammas stickningar.
4 favoritprogam:
nyheter
sport
m fl
radio

4 saker jag gjorde igår:
jobbade
var på stickcafé
hälsade på mina föräldrar
postade brev till garn&te byte

4 saker jag längtar till:
våren
sportlov
vantkurs
stickstämma i Växjö

4 favoritresturanger:
går mycket sällan ut och äter
fikar ibland på:
café Linné
Brostöms
Storken

4 saker jag önskar mig:
att mucklorna ska sluta gömma mina saker
ljusare ute
bort med snön
en hund (samojed)

Sticka och virka är lätt!


Det enda jag klarar av är att sticka. Hur får man hit klockor, räknare, länkar mm. Kopiera och klista in är rena grekiskan för mig. Det är så lätt säger alla, om man kan, JA! Jag kan säga att det är enkelt att sticka vilket plagg som helst, jag kan och vet hur jag ska göra. Jag tror jag får anmäla mig till en datorkurs eftersom alla runt omkring säger att det är så lätt, men dom kan (utom några) inte sticka, vilket är ju så lätt. Vanten är nålbunden (lite svårare), valkad (lätt) och broderad (lätt).

9 februari 2009

FavoriterDessa båda modeller hör till mina favoriter bland alla mina gamla och nya beskrivningar. Jag har stickat båda för många år sedan och har inte kvar någon av dom. Tröjorna fick mina syskonbarn efter att ärmarna kortats av. Någon av dessa blir kanske ett projekt i min första KAL:vintagestickning.Nu har jag lyckats med en länk efter flera försök. Det kanske lyckas fler gånger.

7 februari 2009

Bilder i datorn


Eftersom jag har haft min kamera ganska kort tid och inte tagit så många bilder har jag lyckats sortera allt i olika mappar. Kanske borde jag ha några fler undermappar men än så länge har jag kontroll på mina bilder. Tyvärr har jag inte lika god kontroll på mina garner,böcker och beskrivningar, dessa har jag dock samlat under många år . Min sjätte bild i min sjätte mapp finns redan här (A-formad kofta) så jag tar den sjätte bilden i den första mappen i stället. Det här med länkar har jag inte kläm på ännu så jag skickar inte utmaningen vidare. Bilden föreställer familjens maskot Björn som har ett yogapass.

6 februari 2009

Katherine Howard


Vissa stickningar är krångliga. När beskrivningen är på engelska blir det ännu krångligare. Efter några provlappar och färgfunderingar blir det nu svart med lejongult. Många trådar att fästa och att hålla reda på. Kanske börjar jag på den andra ärmen innan jag fortsätter med den första, för att komma ihåg hur jag gjorde. I morgon väntar Antik och Slöjdmässa samt broderikurs.

4 februari 2009

Upphittad dam


Min försvunna stickbeskrivning fanns i skolan. Jag hade bestämt mig för att flytta om böcker och material i mina skåp, då fanns den röda plastmappen men sitt innehåll på en hylla! Det blir nog fler provlappar innan stickningen kommer igång.

2 februari 2009

Harvest kofta


För ca 5 år sedan stickade jag en kofta av det blå garnet, Rowan Homespun Den blev inte bra och blev aldrig använd. Nu när jag ville sticka Harvest hade jag svårt att hitta ett garn som jag var nöjd med. Jag rev upp den gamla koftan och vips kunde jag starta ett nytt projekt. Mönsterfärgerna är silke-tweed från Garnstudio. Boken, med en krånglig beskrivning är Color Style av Pam Allen & Ann Budd

1 februari 2009

VintageMin första KAL, vintagestickning!!
Jag har stickat efter 40 och 50-tals mönster i mer än 30 år. Jag var tonåring när jag stickade min första kofta efter ett gammalt mönster. Det har blivit många sedan dess och jag har samlat böcker och tidningar från den tiden. Det här är min nyaste vintagekofta. Den vita stickades 1976.

Katarina den försvunna

Jag har gjort några stickprover till Katherine Howard av Alice Starmore. Nu när jag är nöjd med provlappen har beskrivningen försvunnit. Jag letade i två timmar och hittade mycket annat trevligt men inte min försvunna dam. Numera går hon under namnet Katarina den förskräckliga. Hon är dessutom ganska svårstickad, 35 m=10 cm!