31 maj 2013

Olika men lika


Ibland blir det inte som man tänkt sig. Längst till höger: garn: Highland wool från Isager och stickor nr 2. Helt ok men eftersom det ska bli mer mönster med rött senare kommer det röda garnet jag har inte att räcka och det finns inte mer (ett shetlandsgarn jag har haft länge). Mitten: BC Shetlandsgarn, stickor nr 2½, blev för stort. Provärmen blev tvättad, mätt och ratad. Längst till vänster: lika garn och stickor som mitten med betydligt färre antal maskor. Nu blir jag nöjd.Tur att jag inte började med ett bakstycke.

24 maj 2013

PorslinsblommorHalvvantar med broderade blommor. Inspiration från porslin från Delft.


Pärlor som extra finess.
Tillägg: Mönster kommer senare i sommar.

17 maj 2013

Roligt


Det är så kul att sticka Fair Isle så nu frå Alcott sig några omgångar.

14 maj 2013

12 maj 2013

Ärmen växer


Nu är första ärmen snart klar.

10 maj 2013

Tusse


Nuförtiden ska alla mönster ha ett namn. Tossorna till liten, liten bebis fick heta Tusse. Katten som vi hade när jag var liten hette Tusse. Mönstret finns att köpa på Ravelry.

7 maj 2013

Corrugated rib


Nu är Kihnutröjan lite bökig att sticka på. Ärmen är påbörjad, uppriven och omstartad. Nederkanten på Alcott är stickad med corrugated rib. Resår i flera färger, bara två per varv, lite svår att få snygg. Jag har provat olika sätt att hålla garnet för att få det att flyta. Till slut "fuskade" jag och har stickat med en färg i taget och lyft maskorna av den färg som inte skulle stickas. Varje varv fick alltså stickas två gånger. Med detta sätt att sticka blev maskorna jämna och snygga.

5 maj 2013

Baksida


Tröjan ska nu få ärmar. Här är baksidan så länge.

3 maj 2013

Alkotte


Fick garn hemkört 1 maj. Direktleverans från Orsa.
 


Provlapp med stickor 3,25 blev lite gles. Byter till 3. Eventuellt får två färger byta plats också. Mönster Alcott från The Knitter nr 56.