13 juli 2012

Au revoir La France


Världens mest fotograferade byggnad? Vi visste redan innan vi reste till Frankrike att det inte skulle bli någon tur upp i Eiffeltornet. Förbokade biljetter fanns först att få i september. Köerna var väldigt långa. Men vi kunde självklart gå runt och ta bilder på tornet från alla möjliga håll.


Utan armar kan man inte sticka. Det gjorde nog inte Venus från Milo i alla fall. Kön till Louvren var lång men det gick ändå ganska fort att komma in. Trängsel runt Mona Lisa så klart men annars gott om plats.


Sjalen Leftie var en perfekt resestickning. Rätstickad och inget att fundera på under stickningens gång. Den blev färdig under vår vistelse i Nantes. Under ett besök i medeltidsstaden Guerande fanns en garnaffär men det blev inget garninköp endast två sticktidningar. De garner jag gillar fanns inte där.


Längs Loire finns många slott. Det här i Saumur låg högt och ståtligt högt upp på en brant. Underhållning i form av teater med medeltidstema. Som tur var bara musik och ingen franska att försöka förstå. Efter Loiredalen hälsade vi på hos Jeanne d´Arc i Orleans. Vi hade varken bra eller dåligt väder, inte så varmt men heller inte mycket regn. Det har visst inte varit bättre här hemma.

1 kommentar:

Sunna sa...

wow så mysigt att få se det på riktigt