12 februari 2012

Alla hjärtans dag


Om två dagar är det Alla hjärtans dag. Igår kväll började jag virka några hjärtan. Tog de garner som låg närmast (tog fram mer garn efter en stund). Det blev början på massor av hjärtan, 49 st. Ett hjärta av varje färg jag har av Rauma Finull, det finns lika många färger till som jag inte har. Min färgkarta är på villovägar och nu kan jag lätt se vad som finns att välja på hos mig. Det gick rasande fort att virka ett hjärta. Hur man gör finns här.


Igår var jag i Hemslöjdens lokal. Dit kom det många för att titta på alla löv. Flera tog lång tid på sig att titta noga. Här kan du läsa mer om löven. Det kom även lövmakare från annat håll för att titta. Kul. Utställningen visas fredagar och lördagar hela februari.

8 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Ojojoj, så många fina färger du har i ull. Man blir ju riktigt trånsjuk! Och hjärtformen är det något alldeles speciellt med :-)

Händer på Haga sa...

Vad fint det blev! Jag har också virkat dessa hjärtan men är inte uppe i 49 än.

kråkspark sa...

Oj, i så många varianter man kan göra det här lilla hjärtat!! Jag har i veckan gjort en beskrivning till mina elever. Den börjar med en magisk ögla och i den 2lm, 8 st, 2 lm som är hörnet och vidare 8 st, 2 lm och 1 sm upptill. Det tar 10 min om man har lite vana. Så fint att trä upp dem så här. Jag virkade in dem i en lång luftmask"-lina" så det blir som en girlang. Ska fota den i morgon när jag är på jobbet.

Unknown sa...

Vad fiffigt gjort jätte snygg. ha en skön söndag kram Beijan

Christel Wijk sa...

Vad bra att man kan se alla färgerna på ett så trevligt sätt. Jättefina hjärtan. /Christel

maria e sa...

ÅHH, så fint. Inte visste jag att det fanns så många färger i Rauma finull.

Det skall vara du till att hitta på ett sådant sätt att göra en egen färgkarta

Pysselfarmor sa...

Åhhh så fifflig du är...tack för länk till den bloggen mycket där att titta på ;-))

http://pysselfarmor.bloggplatsen.se

Rosenvante sa...

Det var det sötaste jag sett på länge, fiffigt. :)