4 oktober 2009

"Kamelbullar", inspiration och utmaning

Idag är det kanelbullens dag. Familjen får resten av dagen äta fritt antal kanelbullar nu när jag har bakat. I fredags morse när jag cyklade till jobbet hann jag inte många meter hemifrån förrän jag såg två kameler, därav kamelbullar. Jag cyklade vidare med ett leende på läpparna. Tack för det kamelerna.
Under lördagen träffade jag en bloggande stickvän. Mycket trevligt och inspirerande om gammalt och lite nytt. Tack för en fantastiskt trevlig eftermiddag.

Utmaning i Soyouthinkyoucanknit (SYTYCK) : Vals och foxtrot. Sticka något traditionellt från våra sticktraditioner. En verklig utmaning att bita eftersom jag redan har gjort VÄLDIGT mycket i den grenen.
Två Delsbokoftor, spedetröja, Gotlandskofta, tre Bohuskoftor, tröjärmar från Dalarna, Binge, tvåändsstickning + en stor mängd mössor, vantar och muddar.

Fair Isle, lusekoftor, estnisk spets, aran och sydamerikanska lamadjur finns också i garderoben (det är väldigt fullt i skåp och lådor).

Förutom svensk sticktradition har jag stickat jorden runt med ett stort gäng glada kursdeltagare under förra året. Först en stickresa genom Sverige den ena terminen och sedan fortsatt stickande och virkande nästa termin med inspiration från hela världen. Så nu är den stora frågan: Vad återstår att göra? Något mycket nytt med rötter i det gamla eller något mycket traditionellt? Kom gärna med förslag för jag har just nu ingen aning.

2 kommentarer:

Marika sa...

Märta-Stina eller vad hon nu hette? Tradition så det räcker.

EvaL8 sa...

Tack för tipset, men jag har bytt dansstil. Märta-Stina får vara just nu. Jag behövde en större utmaning.