1 mars 2012

Nytt är kul


Det är alltid kul att börja på nya stickningar. Det här ska bli en kofta. Jag har börjat med en ärm. Mönstret på ärmen är mitt eget och finns att köpa på Ravelry, Stella. Mönstret är ritat den dag Stella har namnsdag. Kanske skulle det fått heta Estelle i stället? Fram och bakstycket kommer att bli enfärgade. Mönstret har jag tidigare använt till flera sjalar, se här och här.

10 kommentarer:

Stick-kine sa...

Helt underbart mönster!

Stickmamma sa...

Underbara färger. Kan knappt vänta tills det blir färgskiftning!

ylva sa...

ser fint ut.Gillar att det ska vara enfärgat på fram o bak

Unknown sa...

Det ser ut att bli fint!
Jag har en liten undran som du kanske kan hjälpa mig med... Jag har börjat sticka min första mönsterstickning (born to knits Karin kurbitsmössa) och vet inte riktigt hur jag ska göra med trådarna på baksidan. Ska den färgade tråden få löpa med hela vägen och bara knyta fast den var tredje maska (hittade en beskrivning på Sticka!) eller ska jag klippa av den och fästa trådarna i efterhand? Tack på förhand! // Ia

EvaL8 sa...

Den tråd du inte stickar med löper på baksidan. Om det är fler än 5 maskor av samma färg bör man sno färgen som inte stickas runt färgen man stickar med. Det gäller att inte hålla "löpgarnet" för hårt. Då dra det stickade ihop sig.Du ska absolut inte klippa av några trådar. Fråga mer om det är något du undrar över.

Unknown sa...

Tack så hemskt mycket!

Mari sa...

Helt underbart mönster!
Hur gör man ökningarna när man stickar en sjal??

MVH Mari

EvaL8 sa...

Jag har stickat mina sjalar runt, klippt upp och sedan stickat en kant. Ökningarna görs nästan varje varv så jag har ökat genom att sticka i främre och bakre maskbågen. Här finns en beskrivning hur man stickar en sjal runt. http://www.ravelry.com/patterns/library/thistle-3

Mari sa...

Tusen tack!
Mari

Yoko sa...

Ja, en riktig princess-kofta! Älskar att du har ett långsamt tonande garn, underbar färgkombo oxå! har just beställt ett fantastiskt garn som tonar från blått till vitt, oxå långsamt tonande.....står o hoppar i förväntan!