29 januari 2010

Födelsedag

Nu har det första bloggåret gått. Många har utlottningar på sina bloggar. Det tänker jag inte ha. Istället får ni ett mönster att sticka (och ev virka) efter, om ni vill. Exakt hur det kommer att se ut får ni inte veta. Så mycket kan jag tala om att det ska bli vantar.

Om någon vill sticka så behövs: strumpstickor nr 2½, ca 100 g Tove, Morjävs ullgarn, Kampes ullgarn eller annat ullgarn med ca 300 m/100 g, garnet får inte vara superwash eftersom det ska filtas i tvättmaskin. Det kommer också att behövas garn av samma eller annan valfri kvalitet i en eller flera färger. 27 maskor = 10 cm. Gör ökningar som du trivs med de kommer inte att synas så mycket efter filtning.
Vill någon börja redan nu? Här är del 1:
Höger vante

Lägg upp 68 m. Fördela maskorna på stickorna = 17 m/sticka. Sticka 6 v. Nu börjar ökn för tumkilen. Sticka två stickor, på den tredje stickas: 3 m, öka 1 m, 3 m, öka 1 m. Fortsätt öka vart 3:e varv, det blir 2 m mer mellan ökningarna varje gång. När tumkilen har 21 m stickas 2 v. Sätt kilens 21 m och 1 m på var sida om kilen = 23 m på en tråd. Lägg upp 5 m bakom tumkilen = 68 m. Sticka rakt i 10 cm.
Hur hoptagningarna görs kommer under helgen.

5 kommentarer:

Astrid sa...

Grattis!
Kul idé. Skriver du ner hela beskrivningen så det går att printa ut sen? Måste sticka färdigt vantarna som är på gång först!

Carina sa...

GRATTIS!
Jag hade inte heller någon utlottning men det är ju många som har. Hade inte heller någon beskrivning att bjuda på. Kanske kan vara en idé till nästa "födelsedag".

Anonym sa...

Grattis!

En award kan du hämta hos mig - om du vill.
Jag har fått en och vill ge den vidare till alla som finns bland mina länkar.
Hoppas att du, som ger så mycket till mig via din blogg, vill ta emot den.
Hälsningar från Ingela K
http://kreativitetsbloggen.blogspot.com/2010/01/overraskande-award.html

Sunna sa...

Åh vad skoj, nu måste jag köpa garn, har tyvärr inget sånt men det här vill jag prova

maria e sa...

Grattis!
Rolig idé, med att du lägger ut ett mönster som alla kan följa. På så sätt blir alla dina blogg läsare vinnare, av ett par tovade vantar.