17 september 2009

Vad blir det för mat och sommarens sista suck

När jag var ute och plockade löv till rosor hittade jag ett smultron och en blomma. Förmodligen sommarens sista suck...

I kväll är det kurs. Vi ska göra lövrosor av lönnlöv. Ännu har inte så många löv fått de vackra höstfärgerna men det dröjer nog inte så länge till. Av en slump hittade jag beskrivningen hur man gör när jag letade något annat. Jag har gjort inplastade bilder som har varit borta ett halvår. Tur att jag hittade dom idag. De låg snyggt och prydligt i lådan med silkespapper och material till pappersblommor. Nu slipper jag göra en ny instruktion.

Till något helt annat. Är det fler som tycker det är tråkigt att för det mesta vara den som ska tänka ut vad det ska vara till middag? Även när jag inte är hemma på kvällen så får jag handla och se till att det finns något att äta. Det tar säkert 100 år innan det ansvaret delas av alla i hushållet.

Nu tänker jag sätta mig i mitt soffhörn och njuta av att det är tyst. Ta en stickning och fundera ut vad det ska bli till middag.....
 
Det har gått några timmar och jag har tänkt klart, familjen får äta pannkaka ikväll.

3 kommentarer:

teresa sa...

Jag tänker oftast ut vad det ska bli, men maken lagar (obs, jag handlar ingredienserna också. Och diskar efteråt.)
På sistone har maken dock börjat trilskas lite, vilket innebär att jag vid en hög ålder håller på att lära mig laga mat... Det är inte hälften så roligt som att baka!
Lycka till med middagsplaneringen!'(Har du förresten testat matlista för en vecka? Det ör supersmidigt; man bara tittar vad man har bestämt..)

Sunna sa...

Kanske en ide med matsedel, jag brukar hitta mycket tips på olika matsajter, när inspirationen tryter brukar jag surfa matrecept, sen går det ett par veckor igen

Emilia sa...

Så häftig lövros! (Och fina broderier längre ner på sidan!)