19 september 2009

Blommande vantar

Lite fel i färgerna. Bilden nedan är bättre men där är vantarna inte färdigbroderade.

I går när jag väntade på att sticka del 2 av Bella, Syfestivalens mysteriestickning tog jag fram ett par vantar som stickades förra vintern. Vantarna är stickade och filtade i tvättmaskinen av något tjockt ullgarn från Svarta Fåret. Nu har jag broderat påsöm från Dala-Floda. Det tar en stund men det tjocka ullgarnet fyller snabbt. Jag återkommer med hur jag gjorde för att kunna brodera på de lite luddiga och mörka vantarna. Det gick inte att göra som jag har gjort tidigare, se här. Här och här finns också flera fina broderade vantar.

4 kommentarer:

Pernilla sa...

Fantastiskt vackert broderi. Riktiga finvantar.

Sunna sa...

Men herrejisses kvinna vilken konstnär du är, hade jag såna vantar skulle jag rama in dem och hänga dom som tavla på väggen. det här skulle jag verkligen vilja testa, både tova och lära mig brodera. ska kolla lite på länkarna du visat, Må gott

Myricas Farmor sa...

Sååå jätte fina vantar du gjort,
Tack för tipsen du lägger ut på din blogg.
Ha en god söndag

Clara sa...

wow, vilka fina vantar!

Jag undrar om det är ok att jag lånat en bild av dig? Skrev ett inlägg om tvåändsstickning och använde en bild på ett par superfina halvvantar du gjort. Jag har självklart länkat till dig, men vill du att jag ska ta bort den så gör jag det.
/Clara