2 januari 2012

Månadens bok, januari 2012

Inspirerad av bloggen Med pinner (en mycket trevlig blogg) tänker jag varje månad berätta om en bok från min bokhylla. Det finns fler böcker där än vad som egentligen får plats. Många böcker är nya. Det är ju så lätt numera att handla på nätet. Förr om åren kunde man ibland att hitta en bok som inte var svensk i bokhandeln, men det var inte många böcker som införskaffades på det viset. Jag börjar med Traditional Fair Isle Knitting av Sheila McGregor (1981)


Boken är till största delen i svart-vitt, endast åtta sidor är i färg (färdiga plagg). I boken kan man läsa om historia, mönster, teknik och färger. Den största och bästa biten av boken är sidorna med mönster. Av bokens 136 sidor är det mönsterdiagram, bårder, stjärnor mm, på nästan 80 sidor. Alla mönster är i svart-vitt. Det finns inte några färdiga beskrivningar utan bara lite grundinstruktioner hur olika plagg ska stickas. För 117 kr (Adlibris jan-12) får man väldigt många mönsterbårder att använda till olika plagg i flerfärgsstickning. En guldgruva om man gillar att sticka med flera färger. Jag tittar ofta i den här boken för att hitta en passande mönsterbård. 

6 kommentarer:

Stickmamma sa...

Vilken bra idé! Skall följa med spänning. Förmodligen har vi samma böcker som favoriter...
Kerstin

Anna GL (Ekte heimelaga) sa...

En bok som lett kunne ha vært i mitt hjerte! :)

Dette blir en spennende ting å følge med på. :)

docksjo sa...

Jätte bra, och trevligt med boktips så här. god fortsättning.

Eva Hudin sa...

Det verkar vara en sådan där bok som man bara ska ha för att ta fram och titta i ibland och låta sig inspireras. God fortsättning!

Pinneguri sa...

He, he, jeg kom hit for å se etter en tidligere post og oppdaga at du allerede hadde tatt opp stafettpinnen :)
Vi trenger sånne bokomtalerposter fordi de er de som er nære oss. Og selvom vi har forskjellige så blir man inspirert, ikke sant?
Dette var en av de bøkene jeg sto med i hånda, men som jeg la til side for en annen (jeg har jo en liste å følge ...). Men denne boka er virkelig en fin bok for oss mønsterstrikkere, ja.
Jeg gleder meg til å se dine neste bøker.

sticka går ju sa...

Bra härmat! Jag ser fram emot det här, både hos dig och Pinneguri! Gott nytt år!