27 maj 2012

Danmarksresan


Hemma igen efter några fantastiska dagar i Danmark. Vädret var som vid Medelhavet, varmt och soligt. De danskar vi träffade var vänliga och ställde upp när vi blev lite försenade vid några tillfällen. Bilden ovanför är från besöket hos Marianne Isager. Där fick vi kaffe och "nyttig" bulle som intogs i solen. I hennes butik trängdes vi med härvor och nystan i famnen. Ännu mer trängsel blev det hos Henrichsens spinneri som tillverkar en del av Isagers garner. På kvällen träffade vi stickande danskor från Gavstrik som väntade länge på oss. Med från den träffen har jag några påsar torkad svamp att färga garn med. Det lönar sig att vara hjälpsam. Tack så mycket Gavstrik.


Nästa morgon gav vi oss iväg mot BC garn.  Där fanns en fyndhörna med riktigt låga priser. Hittade ett tunt ullgarn, den stora vita härvan, vasst, hårdtvinnat och senare visade det sig att det är Z-tvinnat. Kanske är det dags att ta en sväng med tvåändsstickning? Varukorgarna fylldes och kön ringlade lång.Eftersom alla skulle med samma buss spelade det ingen roll om man stod långt bak i kön eller inte. Jag tror att alla var nöjda efter kaffe, vatten och inköp. Jag såg flera som kom ut med påsar stora som sopsäckar.

Nästa stopp, efter lunchens smørrebrød, var Geilsk. En stor positiv överraskning för många. Inte så många olika garner men mycket trevlig personal. Det tog tid att välja, köa och betala. Lite försenade åkte vi mot Hanne Falkenberg. I bussen tittade vi på film om Hanne för att under ett kort besök hos henne prova plagg innan butiksbesök och glassätande. Vad mina inköp blir får ni läsa under etiketten Danmark. Ett stort Tack till Eva och Sanna som hade fixat resan och alla andra som gjorde resan till ett enda stort WOW! Oj vad det var kul!

2 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Vilken härlig resa! Och så mycket fina garner. Och vilken inspiration ni måste ha fått med er hem.

StickFia sa...

Härligt! Har ni tömt Danmark på garn nu :-)