20 maj 2010

Garnskrik

Jag har läst i flera bloggar hur det ligger garn i butikshyllor och skriker: Ta med mig hem du behöver mig. Självfallet (någon måste ha lagt ut en snubbeltråd) så låg det garn i reakorgen och skrek i min garnaffär.

Det var MiniDuett från Sandnes i en för mig mycket ovanlig färg, dimrosa, som låg där och ynkade sig. Garnet är en blandning av ull och bomull och verkade som en magnet på mig. Jag har inte sett garnet tidigare, det var visst en kund som ville ha det och det här var det som blev över när hon hade handlat klart. Snabbt ner i en påse och hjärnan satte genast igång: Vad ska det bli?

Man ska inte titta sig omkring för mycket för då sätter den stora garnkören igång: Vi vill också vara med! Så raskt utökades den hittills samstämmiga kören av tio nystan Duett med Kid-Silk från Garnstudio ( ni vet väl att det är 30% rabatt under maj ), ett nystan Rheuma och ett nystan Cotton Viskos. Jag tror att garnfabrikanterna har samarbetat för alla garner har samma färgnyans. Så nu är kören komplett med enhetlig klädsel!

Kanske blir det en Dietrich från Rowan Magazine nr 44. Troligen följer jag min vana och plockar lite här och där. Lite vintageinspirerat, det gillar jag. Men en kofta blir det med all säkerhet.

4 kommentarer:

Marika sa...

Åh vilken lycka!! Denna färg är min absoluta favorit alla kategorier! Garnet hade skrikit KÖP till mig med!

Medea sa...

Ljuvlig sommarfärg och koftan är fantastiskt fin!

Tiol sa...

Ljuvligt härligt skir rosa, så vackert. Det passar väl alldeles utmärkt nu i denna ljuva vår/ sommartid. Det kommer att bli så fint så fint.
Kramar //Tina i Falun

farmor ankus sa...

Vilken underbar färg, så ljuvlig.
Kan förstå att det inte går att bara gå förbi.
Ha en god Pingst Helg
kram