25 april 2009

Maj, Maj måne...

Nu är maj månads muddar klara. Min mamma, som förhoppningsvis inte läser detta före sin födelsedag 1 maj, ska få dessa i present. Lättstickade muddar, jag ändrade ( som vanligt ) i mönstret och stickade 1 r, 1 a i stället för 2 r, 2 a på alla resårkanter. Garn: Schachenmayrs Alpacka och stickor nr 3.

Efter 7 cm var det en knut på Noro silk garden sock och ett mycket skarpt färgbyte. Ska det vara så när det är ett dyrt garn? Jag började om på ett nytt nystan och hoppas att det inte kommer fler oväntade knutar.

5 kommentarer:

Lena sa...

Hejsan!!
Vad fina de blev,ska nog på par nr 3 sticka 1r1a som resår,det blev helt annorlunda ju.De kanske tightar till sig lite mer då.
Önskar dig en solig dag
Mvh Lena D

Asplund sa...

Knut och skarpt färgbyte - nej, det var inget vidare. (Har inte arbetat med Noro själv, så jag har ingen aning om det brukar vara så. Hoppas det var ett undantag.)

Otroligt vackra färger!

Liljekonvaljemö sa...

Jag har haft liknande upplevelser med andra dyrare garner, både färgkrafts och debbie bliss "pure silk" har haft plötsliga knutar och avbrott på tråden. Det gör i alla fall mig så besviken. Jag förväntar mig så mycket mer av ett dyrare garn.

maria e sa...

Nej det borde inte vara någon knut, i alla fall inte med starka färgväxlingar, på ett sådant dyrt garn!
Jag har råkat ut för knut på färgkrafts garn, men då mitt i, dvs efter 50g.

Sunna sa...

Det blev ju mycket bättre med ditt resårbyte på maj muddarna, typiskt när jag lagom fått en klar, fin fina blev dina i alla fall