1 oktober 2012

Månadens bok, oktober


Dikt i masker, (maskor på svenska). Min bok är på norska. Köpt av min man i Norge innan boken dök upp i Sverige. Fantastiska bilder och stickade plagg. Många är vi som har stickat från den boken. Jag har tre koftor, den på bilden är så mycket använd att sammetskanterna har tappat luggen. Kanske är det inte så bra kvalitet på dagens sammetsband. Solveig Hisdal gör så mycket vackert i den här boken och även för Oleana. Jag har bläddrat så mycket att bokens extra omslag är alldeles trasigt, därför är det ingen bild på bokens omslag utan en sida i boken. Jag hade en elev för några år sen som då och då lånade min kofta. Då blev det som på bilden: en stor kofta på en liten tjej.

7 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Spegel, spegel på väggen där, säg mig vad som vackrast i världen är...

knitnetty sa...

Ja, den boken är helt underbar.
Just i dag har på mig en helt nystickad (blev färdig i går kväll) kofta från boken.
Jag har köpt en ekstra- reservbok - för min är också väldigt, väldigt välanvänd - och tänk om den skulle bli helt utsliten - eller försvinna! Då måste man ha en i reserv ;)

Stick-kine sa...

Kul! Jag har just stickat klart den koftan du har på bilden! Hittade inte sammetsband utan stickade en kant i stället i rött, det blev jättefint också! Blivit biten, stickar nog en till från den boken.

Monica sa...

Älskar att sitta och titta i den boken och har ännu inte bestämt mej för vad jag ska börja med....har haft boken bara ca 6 mån :-)

EvaL8 sa...

Reservbok är nödvändigt ibland. jag har några andra böcker i flera exemplar, dock inte denna.

Anonym sa...

Boken är underbar och Solveig Hisdal är sååå duktig. Hon inte bara designar Oleanas ljuvliga kreationer - hon tar alla bilder själv och stajlar dem dessutom. Titta gärna in på www.oleana.no

Själv är jag i den lyckliga situationen att jag säljer Oleana i min butik, så jag får se allt det vackra varje dag :) www.kompaniet.fi

Anonym sa...

Har just lånat boken från biblioteket och kan inte titta mej mätt på alla vackra alster.