13 oktober 2011

Inte alltid som det är tänkt


Storleken är bra. Mönstret är bra. Garnerna är bra - var för sig men blev inte så bra uppstickade. Såg bra ut som nystan. Bottenfärgen är blågrön Lanett och mönsterfärgen är ett sockgarn, Hot Socks Spectra. Problemet är att sockgarnet innehåller en lila nyans som matchar perfekt till min nya kappa som jag sydde förra veckan ( bild kommer en annan gång) men det lila kom aldrig med på mössan. Den färgen börjar komma nu när det är klart. Så jag får väl sticka en mössa till. Då blir det nog ett annat mönster. Den här mössan heter Uppländsk Fågelkrans från KajsaSticks.

5 kommentarer:

Fanny sa...

Jag förstår din frustration över att det inte blev som planerat! Men jag måste säga att det ändå blev en väldigt fin mössa!

Hamrånge slöjdare sa...

I mina ögon ser din mössa väldigt fin ut.

Sunna sa...

men den är vansinnigt vacker

Anna sa...

Den är otroligt vacker även om den inte är lila;)
Fin blogg du har!

Anonym sa...

Jag förstår "problemet". Jag har hamnat i ett liknande dilemma med dina fina Uppsalavantar. Den blå färgen jag helst vill ha har inte kommit fram ur nystanet än, men jag har tålamod så här långt och tänker att den kanske kommer mer till den andra vanten. Kul att titta in på din fina blogg förresten. Jag blir ännu mer sugen på att sticka.