25 september 2011

Här är Kim


Kille eller tjej? Här hemma är vi inte ense om vad. Så strikkedukken får heta Kim. Mönster från boken Strikkedukker av Arne&Carlos. Lite pilligt att sticka, många varv med strumpstickor. Fick gissa lite hur hälen skulle stickas, det saknades en del i beskrivningen. Vilar i svampskogen.


Ibland är världen uppåner.


I boken har inte dockorna öron. Jag stickade några små öron och sydde fast. Ögonen är i boken stickade och sydda på ett helt annat sätt. Jag broderade mina.


Håret är sytt med redgarn och allt är stickat med Rauma Finull.

9 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Ojojoj, en så söt liten kille, eller tjej. Eller kanske en pojkflicka (som jag själv var som barn, hängde mest uppåner i träd som Kim). En liten vilde!

Fanny sa...

Jättesöt docka! Vem ska få den?

Sunna sa...

tänkte på den där sången, för han är ganska mager om benen, har du hört den? så det måste vara en kille absolut och jättefin blev han

Pysselfarmor sa...

Det verkar var en livad "krabat"..väldigt söt med busigt hår och knallblå stora ögon med långa ögonfransar så söt! Men jag tror det är en kille jag ;-))

ylva sa...

Jag tycker det ser ut som en rödhårig Televinken alltså en kille ;)

teresa sa...

Jag tycker det ser ut som en rar, snäll naturpojke.

knitnetty sa...

Kim är jättefin :) Det är nog väldigt praktisk att kunna vara både pojke och/eller flicka...i alla fall när man är docka ;) Jag har också boken. Den är trevlig och inspirerande.

m sa...

Jättefin! Hur stor är Kim? Den boken måste jag leta reda på!

med nål och tråd sa...

Vilken liten fining. Och gosig i polotröja.
hälsningar
/skånskt yllebroderi på Nordiska :)