9 augusti 2010

Stickstämma 2010

Sista dagen ägnades åt att sticka magiskt. Det blev en liten katt och en tiger. En helg utan hungriga tonåringar blev en stund för mig själv. Visserligen omgiven av massor trevliga stickande personer. Säkert var det fler än jag som somnade fort väl hemkommen efter några intensiva dagar.
På Väddö möttes vi av frusna stolpar lite här och var.

Ankomstdagen ägnade jag mig åt att sticka Selbuvantar. Det här är inte min vante utan en av Annemors "lump"vantar. Massor av vantar fanns att titta på men den bilden blev tyvärr suddig.
Här kan ni se vad som fanns.
Lusekoftan från Setesdal har broderier som sys med ullgarn på kläde innan klädet kantar tröjan. Vi sydde en litet prov som kan användas till en nåldyna.
Marknad med garn och böcker. Visst är det redan trångt i bokhyllan men det går nog att få plats. Får väl plocka bort några mindre lästa stickböcker för att få plats med de nya.

Jag har sagt att det sista jag ska sticka är en disktrasa. Och så blev det. Det sista jag stickade på stämman var en trasa av lingarn.
Tack alla trevliga deltagare, arrangörer och kursledare för en välordnad stämma med god mat, härlig stickglädje, båtfärd och föredrag.

Om några dagar är sommarlovet slut men innan dess ska jag planera nya projekt och sticka lite (mycket).

Till er alla som var där: Vi sågs!

2 kommentarer:

Heidi sa...

Det verkar som om det va en hellyckad stämma! Mycket inspiration och den sprider sig här i bloggvärlden också för oss som inte var med =) Det är jag tacksam över!

ylva sa...

Vad trevligt och roligt ni verkade ha!och fina böcker !!!!