8 november 2012

Dags att klippa


Löt Änglavingar är på god väg. Bålen är färdigstickad. På dagens kurs, Sticka och våga klippa, ska deltagarna lära sig hur man gör för att det inte ska repas upp mm.


Halsringningen är markerad med en påpressad bit mellanlägg. En raksöm är sydd och sen klipps det innanför sömmen. Mitt fram har jag virkat längs framkanterna men det syns inte på bilden. Ärmhålen ska också klippas upp, det får bli när jag vet hur vid ärmen är. Den har bara kommit halvvägs än.

3 kommentarer:

Mia sa...

Så spännande att klippa, man får nästan skräcken av sånt. Jag har lärt mig (av svärmor..) att jag ska sy två gånger med smal tresteg zickzack bredvid varandra. Då blir kanten lite mera elastisk. Men det finns säkert många vägar till Rom :)

heidi sa...

jag har aldrig sytt något som jag har klippt upp på symaskin, trots att jag har en:) för mig har det alltid räckt med att virka kanterna... :) men nu håller jag på att sticka på en kofta, och jag har fortfarande inte bestämt mig för hur jag vill ha halsringningen. så kanske jag lånar din ide m att pressa på en bit mellanlägg, och sedan sy och klippa när jag bestämt mig för hur jag vill att halsringningen skall se ut...:) eller så väntar jag på inspiration:D

oavsett så är det bra tips:)

Garnhumlan sa...

Ännu en fantastisk kofta. Jag får nog köpa den där boken i alla fall! Du är verkligen duktig, och din nya blogg ska bi spännande att följa.