14 december 2010

Kofta i Lima

Garnstudios nya garn Lima blev en kofta i vintage-stil. Mönstret på framstyckena finns i en gammal sticktidning från 1946. Där är bilden svart-vit men det står att koftan är stickad i grått,vitt och grågrönt. Lima finns i ganska dämpade nyanser och det avgjorde valet av färger.
Jag har gjort en grundbeskrivning på en 40-tals kofta. Den finns på Stickas medlemssidor om någon vill sticka en egen. Mönstret på framstyckena är inte med, men kan lätt stickas efter bilderna om så önskas.

Jag hade knappar hemma som matchade det grågröna garnet precis.

Igår hade Uppmaskan julklappsbyte, jag var tvungen att gå lite tidigare än vanligt och mitt paket hade inte kommit. Vi hade fyllt i önskemål om garn, färg och vad vi stickar. Alla som var med drog en lapp och fick på så vis en möjlighet att göra mottagaren nöjd med innehållet. Jag får mitt paket senare.

Vi överraskades också av en Lucia, med levande ljus i håret och en tomteflicka med julgran på huvudet. Jättekul att ni lussade för oss.

6 kommentarer:

 1. Den blev verkligen jättefin! Hur var garnet? Jag har inte testat det.

  SvaraRadera
 2. jättefin kofta! verkligen en "vintagekänsla" speciellt när vintern är här för att stanna ett tag.

  SvaraRadera
 3. Verkligen en fin kofta!

  Nu tror jag att jag måste bli medlem i Sticka. Jag försökte för några år sedan, men det var så krångligt med betalning av medlemsavgiften via norsk bank. Men nu ska jag försöka igen.

  SvaraRadera
 4. I really like this pattern. It's so simple, yet effective and would look very different depending on the colors one used.

  SvaraRadera