5 april 2010

Blå-Gul stickhistoria

Gula renar på mörkblå botten. Vad det är? En kvarleva från tidigt 70-tal när jag hade min STORA Heja Sverige-period. Hockey var stort då som nu och Tre Kronor gav inspiration till en hel del stickat i dess färger. Vad sägs om klarblå Lovikka-vantar med gula prickar? Prickarna såg ut som små kronor. Vantarna finns inte kvar, de blev kvarglömda på en PRAO-plats. Jag hade också en toppluva, randig i blått och gult, med bjällror i öronlapparna, gula tofsar och en svensk flagga. De´ni!!

Den blågula perioden varade till slutet av 70-talet. Från den tiden kommer den gula kungliga kronan. Kungabröllop och kungabarn gjorde många av oss till blågula fans runtom i landet. Nu väntar ny bröllopsyra men denna gång tar jag inte ut svängarna (stickorna) i blått och gult. Vad kronorna finns stickade på? Det tror jag ni får gissa -om ni kan.

3 kommentarer:

  1. Jag tror du hade en blå-gul stickad bikini!!
    Om du inte hade det så kanske jag kom med ett toppentips till sommaren, eller?
    Nej allvarligt så kanske en tröja?
    Ha en trevlig sista-dagen-på-påsken.

    SvaraRadera
  2. Kul att läsa om din stickhistoria, jag känner att min blogg blir lite dokument nu, kul att ha

    SvaraRadera
  3. Roligt att läsa på din blogg.
    Du har stickat både koftor/tröjor, vantar och mössor. Gissar därför på pannband eller kanten på ett par benvärmare. Varför inte ett par strumpeband! till den kungliga bruden; Något gammalt, något nytt, något lånat, något BLÅTT.

    SvaraRadera